Dubrovačke poslovne žene okupljene u udruzi Krug, održale su jedinstvenu prezentacijsko-kulinarsku radionicu COOKe & šparoge posvećenu ovoj cijenjenoj namirnici.
U proljetnom ozračju, kada su šparoge u punoj sezoni za mjesto održavanja eventa izabrale su Konavle i jedan u nizu uspješnih tamošnjih agroturizama Seosku kuću Novaković.
Program je osmišljen onako kako ga ljubiteljice šparoga i prakticiraju, prvo potragom mjesta rasta u prirodi, branja i pripremanja pa onda i uživanja u pripremljenom. Profesionalke u svojim poslovima nisu ništa manje iskustva pokazale i u kulinarskom smislu.
Prva kuhača pripala je Stanki Seki Divizić iz čijeg su lonca poslužena čak četiri jela spravljena od šparoga; rizot, pesto, salata i juha od šparoga koja je zadivila i prezentacijskim sposobnostima.
Namjera Kružica je bila predstaviti ovu zdravu namirnicu i kroz zanimljivo predavanje magistre Mihaele Gavrić iz dubrovačke Ljekarne Čebulc o nutricionističkim i pozitivnim svojstvima samoniklih šparoga. Također, vrlo korisno i zanimljivo predavanje je održao Šime Martinovića iz Istre. Labinjanin, „šjor Šime šparoga“ kako ga od mila mnogi zovu, već nekoliko godina promovira sadnju divlje šparoge u kontroliranim uvjetima.