Ogranak Istra u Krapini – Promocija Pazinskog cukerančića

Zaštitom proizvoda do obogaćivanja gastro ponude


 
HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Istra, u suradnji s Županijskom komorom Krapina, organizirali su promociju Pazinskog cukerančića, proizvoda naše članice ogranka Istra Davorke Šain, u Krapini za vrijeme održavanja gospodarskog sajma
 
Aktivnosti koje su se provodile u sklopu postupka zaštite Pazinskog cukerančića, te kako je ovaj proizvod postao gastro prilika za poseban doživljaj unutrašnjosti Istre kao i turističke mogućnosti Središnje Iste, bile su glavne teme okruglog stola koji se je održao u Krapini 11. rujna 2020. godine.


 
Uz predstavnike HGK – ŽK Pula i Grada Pazina, na događanju su sudjelovali i predstavnici Turističke zajednice Središnje Istre, LAG-a Središnja Istra, Agroturizma Ograde i obrta Antica, koji su razmijenili iskustva s drugim nositeljima zaštićenih proizvoda iz Krapinsko-zagorske županije (zagorski mlinci, štruklji i dr).

Podsjetimo, umijeće pripreme Pazinskog cukerančića zaštićeno je i kao takvo uvršteno na listu nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

 
Budmanijeva 1  •  10 000 Zagreb  •  Hrvatska  •  Karlovačka banka d.d. 2400008-1110013042  •  OIB 39384769702
Copyright © 2010 Hrvatska udruga poslovnih žena. Sva prava pridržana.