Grupa polaznika programa edukacije Leadership Wisconsin iz SAD-a posjetila je ŽK Dubrovnik

 

U sklopu boravka u Hrvatskoj, grupa polaznika programa edukacije Leadership Wisconsin iz SAD-a posjetila je ŽK Dubrovnik.

Polaznici grupe voditelji su u raznim tvrtkama i institucijama u saveznoj državi Wisconsin, koji tijekom dvogodišnje izobrazbe stječu znanja kako postati bolji voditelj. ŽK Dubrovnik bila je među posljednjim postajama u edukativnom proputovanju kroz Republiku Hrvatsku.

U sklopu posjeta ŽK Dubrovnik, predstavljeno im je gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije, s naglaskom na ekonomskom uspjehu temeljenom na kulturno-povijesnom nasljeđu Dubrovnika. Nakon kratkog uvodnog predavanja o nedavnoj hrvatskoj povijesti, razgovor je potekao u smjeru turizma i ekonomije na dubrovačkom području. Glavne su teme bile ekološki, ekonomski i turistički uspjesi Dubrovnika kao turističke destinacije te daljnji razvoj turizma u Dubrovniku i ostatku Dubrovačko-neretvanske županije.

Ivona Raguž Vrdoljak, izvanredna profesorica Sveučilišta u Dubrovniku, pružila je detaljniji uvid u suvremene probleme dubrovačkog turizma i njegove pogodnosti s obzirom na njegovu povijest i kulturno nasljeđe.

Prezentaciji su se pridružile i članice udruge Hrvatskih poslovnih žena Krug, ogranka Dubrovnik, Paula Janović i Kristina Kriste. Tema razgovora bila je žensko poduzetništvo, a raspravljalo se o problemima i preprekama na koje nailaze poduzetnice u Hrvatskoj, ali i u SAD-u.

Budmanijeva 1  •  10 000 Zagreb  •  Hrvatska  •  Karlovačka banka d.d. 2400008-1110013042  •  OIB 39384769702
Copyright © 2010 Hrvatska udruga poslovnih žena. Sva prava pridržana.