Zrinka Bokulić menadžerica godine

Povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica u petak 18.05.2012. organiziran je zajednički odlazak delegacije poslovnih žena KRUGa Ogranka za istarsku županiju u Zagreb. U sklopu zajedničkog odlaska na proslavu Svjetskog dana poduzetnica, a sa željom davanja podrške kvalitetnom hrvatskom proizvodu i njegove promocije, delegacija poslovnih žena je posjetila tvornicu trikotaže Pounje d.d. u Hrvatskoj Kostajnici.

Proslava Svjetskog dana poduzetnica održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a pozdravne govore su održali Jadranka Radovanić, predsjednica Kruga, Martina Velnić Župić, glavna tajnica HGK, Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Mirjana Matešić, izaslanica predsjednika, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i Stjepan Koraj, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta. Svi su govornici naglasili važnost umrežavanja i suradnje za ekonomsko osnaživanje žena, što je preduvjet ravnopravnosti spolova i održivog razvoja zemlje u cjelini.

Na proslavi su proglašene menadžerica i poduzetnica za 2011. godinu, a po prvi je put dodijeljeno priznanje za socijalno poduzetništvo. Menadžericom godine proglašena je članica istarskog Ogranka Zrinka Bokulić, članica Uprave – direktorica Laguna Novigrad d.d., Novigrad. Laguna Novigrad je tvrtka s dugom tradicijom upravljanja hotelima i kampovima, a u svojem sastavu ima hotel Maestral i Laguna te kamp Sirena, zatim kamp Mareda, i hotel Emonia, koji je trenutno zatvoren, no obuhvaćen je u strateškim planovima za daljnji razvoj.

Osim Istre, tvrtka posluje i u Dalmaciji, gdje u vlasništvu ima hotel Feral, koji se nalazi u Brni na Korčuli. Laguna Novigrad predstavlja važan faktor zapošljavanja i gospodarskog razvoja i kao društveno odgovorna kompanija doprinosi zajednici u kojoj djeluje. Laguna Novigrad je u 2011. godini pod vodstvom Zrinke Bokulić ostvarila 100 milijuna kuna ukupnog prihoda, što predstavlja povećanje od 20% u odnosu na godinu ranije, ostvareno je pola milijuna noćenja, a za nove je investicije izdvojeno 20 milijuna kuna. 

U sklopu zajedničkog odlaska na proslavu Svjetskog dana poduzetnica, a sa željom davanja podrške kvalitetnom hrvatskom proizvodu i njegove promocije, delegacija poslovnih žena je posjetila tvornicu trikotaže Pounje d.d. u Hrvatskoj Kostajnici. Delegaciju su primili direktor Pounja Tihomir Babić, predsjednik i tajnik HGK ŽK Sisak Boris Mesarić i Brankica Grd te članice novoosnovanog Ogranka Kruga za Sisačko-moslovačku županiju i njihova predsjednica Ružica Čakširan, s kojima je razgovarano o radu Udruge, ženskom poduzetništvu, umrežavanju i mogućnostima suradnje. Pounje d.d. je utemeljeno 1958. godine, a proizvodi žensko i muško noćno rublje robne marke Pounje i žensko dnevno i noćno rublje robne marke Plavi cvijet te ženske i muške majice. Proizvodi su nosioci oznake Hrvatska kvaliteta, a tvornica se nalazi na području posebne državne skrbi.
Budmanijeva 1  •  10 000 Zagreb  •  Hrvatska  •  Karlovačka banka d.d. 2400008-1110013042  •  OIB 39384769702
Copyright © 2010 Hrvatska udruga poslovnih žena. Sva prava pridržana.