Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Posijet EXPO Milanu i IX Kongresu poduzetnica jadransko-jonskog područja u Lignanu Sabbiadoru

Hrvatska udruga poslovnih žena „KRUG“
Ogranak za Istarsku županiju
Pula, 28. listopada 2015.  
 
Članice Ogranka Kruga za Istarsku županiju zajednički posjetile EXPO Milano i IX Kongres poduzetnica jadransko-jonskog područja u Lignanu Sabbiadoru

Članice Ogranka Kruga za Istarsku županiju posjetile su 18.10. svjetsku izložbu EXPO Milano s glavnom temom "Feeding the Planet, Energy for Life" te su 19.10. sudjelovale su na IX Kongresu poduzetnica jadransko-jonskog područja koji je održan u mjestu Lignano Sabbiadoro kraj Udina.
Kongres su organizirali Hrvatska gospodarska komora, Forum gospodarskih komora jadransko-jonskog područja, Županijska komora Split i Gospodarska komora Udine. Na Kongresu, na kojem je sudjelovalo 60-ak poduzetnica iz Hrvatske, u okviru okruglih stolova Održivi turizam, poljoprivredno-prehrambeni sektor te Inovacije i nove tehnologije uz potporu HGK – Županijske komore Pula i Istarske županije, istarske su poduzetnice posebno i brojno predstavile vlastite projekte i inovacije.
Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, predsjednica istarskog Kruga i članica Skupštine HGK, predstavila je projekt izrade baze poslovnih žena koja će se formirati u sklopu projekta "Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj". Baza bi uključivala profile žena koje su na upravljačkim pozicijama kao i profile žena koje su zadovoljile kriterije za preuzimanje takve funkcije. U konačnici, putem projekta želi se zaposliti što veći broj managerica ali i pokazati kako u Hrvatskoj postoji dovoljan broj žena s respektabilnom karijerom i postignućima koja ih čine spremnima za najodgovornije pozicije.
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Lorena Brgić, prenijela je iskustva na poticanju i umrežavanju ženskog poduzetništva ističući kako u Istri djeluju dvije udruge koje okupljaju žene poduzetnice - Udruga Krug i BPW klub.
Na Kongresu je sudjelovala predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, koja je predstavila istarske inovatorice koje su prezentirale svoje proizvode i inovacije, te istaknula pozitivan primjer iz prakse ukazavši na činjenicu da je na skupu i Vesna Žmak koja je na čelu uspješne tvrtke Sipro d.o.o. punih 30 godina.
Članica Katarina Latinović iz Rovinja predstavila je proizvode tvrtke Darna koji nose oznaku Hrvatska kvaliteta kroz degustaciju likera koja je izazvala veliki interes sudionika kongresa iz svih zemalja. Također je predstavljan projekt zaštite Pazinskog cukerančića kao nematerijalnog kulturnog dobra u koji je uključena članica Davorka Šajina.
 
 


Slika 1
Slika 2
Slika 3


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 02.11.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...