Konferencija “Žensko poduzetništvo - pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Europe - Primjeri dobre prakse u Hrvatskoj"

 Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG uz podršku Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) iz Zagreba, održala je 24.09.2015. u Zagrebu konferenciju pod nazivom „Žensko poduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Europe, Primjeri dobre prakse u Hrvatskoj“. Na Konferenciji su predstavljeni rezultati istoimenog regionalnog projekta, realiziranog u razdoblju od 2012. do 2015. godine, kojeg su nositelji Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (South East European Centre for Entrepreneurial Learning - SEECEL) i Inicijativa za održivi rast (Gender Task Force - GTF), uz koordinaciju Vijeća za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council – RCC). 

U projektu su sudjelovale poduzetnice iz 9 zemalja Jugoistočne Europe: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije, Albanije, Moldavije, Turske i Hrvatske, tijekom kojeg se u navedenim zemljama promoviralo žensko poduzetništvo kroz zajednički trud javnog i privatnog sektora, isticali primjeri dobre prakse u skladu s europskim standardima o malom i srednjem poduzetništvu te izgrađivala i jačala nacionalna i regionalna mreža udruženja žena poduzetnica.
Konferenciju su otvorili predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG, Sofija Šmitran, pomoćnica ravnateljice SEECEL-a, Sandra Rončević i ministar poduzetništva i obrta RH, Gordan Maras, tijekom koje su prikazana dva filma, jedan o nastajanju i provedbi projekta SEECEL-a i drugi o uspješnim poduzetnicama (Vlasta Pojatina, OLIVAL, Zagreb, Lada Karninčić, TRENTON, Split and Gordana Nikolić, Visoka škola PAR, Rijeka) dok su se osobno predstavile tri poduzetnice članice KRUG-a (Sanja Vale Čupić iz tvrtke ADRIANAUT iz Pule, Maja Buconjić Barišić iz tvrtke DETMERS kontejner d.o.o. iz Sveti Križ Začrtja i Zorana Ivić ispred Dječjih vrtića ŽIŽULA iz Šibenika). Konferenciju je moderirala Iva Ćulumović vlasnica tvrtke Intellectus Capitalis d.o.o. i branda Ivy's Sweet Lavander, članica KRUGA koja je radila u radnom timu projekta na pisanju edukacijskih materijala. 

Ispred institucije Pravobraniteljice, koja kontinuirano potiče i prati razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, rad Konferencije pratila je Mladenka Morović, rukovoditeljica Službe za opće poslove. Interesantu temu je održala i Višnja Mrakovčić Supek: „Financiranje i know-how“ - EBRD-ov program podrške ženama poduzetnicama. Skupu je prisustvovala i Zdenka Lončar, pomoćnica ministra Marasa zatim pomoćnica ministra Ministarstva Regionalnog razvoja i EU fondova Gorenka Bulj, Božidar Štubelj zamjenik ministra Miranda Mrsića. 


https://www.youtube.com/watch?v=d2r1iSVHVIo

http://www.prs.hr/index.php/suradnja/druge-suradnje/1687-konferencija-hrvatske-udruge-poslovnih-zena-krug

http://www.novilist.hr/Zivot-i-stil/Zene-opreznije-krecu-u-poduzetnistvo-ali-su-tada-temeljitije


 

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 02.10.2015

Partneri

Pozivamo potencijalne partnere na suradnju s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug. Ovdje može biti Vaš tekst...
 


Više...