Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Posjet članici Darna d.o.o. Rovinj

 Hrvatska udruga poslovnih žena „KRUG“
Ogranak za Istarsku županiju
Pula, 01. rujna 2015.  
 
Posjet članica Ogranka Kruga za Istarsku županiju članici Darna d.o.o. Rovinj
-         Zapisnik
U subotu 29.08.2015. s početkom u 19:00 sati u Rovinju je u prostorijama tvrtke Darna d.o.o. održan sastanak članica Ogranka Kruga za Istarsku županiju s članicom  Katerinom Latinović povodom novih priznanja i nagrada njezinih proizvoda.
Gđa. Latinović predstavila je razvojni put Darne d.o.o. koja je započela sa svojim radom još davne 1925. godine te je tijekom dugog niza godina očuvala tradiciju proizvodnje kvalitetnih i visokovrijednih prirodnih alkoholnih pića. Gđi. Latinović će sljedeće godine biti 20 godina u Darni te je napomenula kako u vrijeme kada je ona počinjala nije bilo lako ženi u poduzetništvu. 
Povodom 90. godišnjice postojanja predstavljen je novi vizualni identitet tradicionalnih pića, i to: Pelinkovac, Kruškovac, Amaro, Ovo Liker, Chocolate Cocktail, Menta, Darna Domaći i Punch, u litarskoj ambalaži te Amaro u boci od 0,7 l. Proizvodi su nosioci oznake Hrvatske kvalitete Hrvatske gospodarske komore te je gđa. Latinović posebno zahvalila Jasni Jaklin Majetić osobno i kao predsjednici Županijske komore Pula koja ju je od početka podržavala te je potaknula da uđe u proces dobivanja znakova kvalitete i drugih oblika zaštite.
Vrhunska kvaliteta rovinjskog Pelinkovca i Amara još je jednom potvrđena na 46. Međunarodnom natjecanju vina i alkoholnih pića (eng. International Wine & Spirit Competition, IWSC), održanom u Londonu ove godine. U snažnoj konkurenciji iz cijelog svijeta, Pelinkovac Darna nagrađen je posebno istaknutom srebrnom  medaljom (Outstanding Silver) u kategoriji gorkih likera, dok je Amaro Darna nagrađen srebrnom medaljom (Silver) u kategoriji likera. Ovim se natjecanjem još od 1969. godine promoviraju i nagrađuju najbolja vina i alkoholna pića te su njihove nagrade internacionalno priznat znak kvalitete.                     
Predsjednica Gordana Deranja čestitala je gđi. Latinović na postignutim rezultatima nadodavši kao je ona jedna od vrlo cjenjenijih članica Kruga te kako su ostale članice ponosne da među sobom imaju takvu poduzetnicu s izvrsnim proizvodima. Jasna Jaklin Majetić pridružila se je čestitkama te napomenula kako se razina uloženog rada i truda na Darninim proizvodima vidi te kako su HGK i Krug uvijek preporuka i promotori njezinih proizvoda te promotori poduzetništva žena.
Gđa. Latinović najavila je širenje posla u Italiju, preseljenje proizvodnje u industrijsku zonu te predstavila planove za otvaranje muzeja u Rovinju koji bi prikazivao proizvodnju likera i bio u posjedu originalnih eksponata.
Zahvalila je Kružicama na dolasku te na zadovoljstvo svih prisutnih upriličila degustaciju likera i njihovih kombinacija u zanimljive i ukusne koktele.
Sastanak je završio u 20:00 sati.
 
Zapisničar:                                                                                      Predsjednica Ogranka
Ticiana Trošt, v.r.                                                                            Gordana Deranja, v.r.
 Slika 1
Slika 2


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 11.09.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...