Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Posjet članica istarskog Ogranka Kruga tvornici Calzedonia Croatia d.o.o.

Posjet članica istarskog Ogranka Kruga tvornici Calzedonia Croatia d.o.o.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica, 19. svibnja organiziran je zajednički posjet delegacije poslovnih žena istarskog ogranka udruge Krug središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.
Posjet je organizirala Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, a održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je uz predsjednika HGK Luku Burilovića nazočila svečanoj dodjeli priznanja u kategorijama najbolje poduzetnice, najbolje menadžerice te u kategoriji najbolje socijalne poduzetnice. Članica istarskog ogranka Kruga i osnivačica Ustanove Zlatne ruke Pula, Vesna Plavšić tako je dobila priznanje za najbolju poduzetnicu u kategoriji socijalnog poduzetništva. 
U sklopu zajedničkog odlaska na obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica, a uz namjeru davanja podrške kvalitetnom proizvodu i njegovoj promociji, delegacija poslovnih žena iz Istarske županije posjetila je tvornicu Calzedonia Croatia d.o.o. u mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji. Delegaciju su primili direktor Calzedonie mr. Dubravko Hoić te predsjednik HGK Županijske komore Varaždin Čedomil Cesarec, s kojima su poduzetnice razgovarale o umrežavanju i mogućnostima suradnje ali i o samoj grupaciji Calzedonia kao primjeru reindustrijalizacije domaćeg gospodarstva i zdravih greenfield investicija.    
Primjerice, danas grupa Calzedonia u Hrvatskoj posluje kroz šest tehnološki, organizacijski i poduzetnički povezana društva: Tubla tekstil d.o.o. iz Čakovca koje proizvodi program muških čarapa, Ytres d.o.o. iz Donjeg Kneginca koje proizvodi ženske čarape, Intinova d.o.o. iz Majerja koje razvija nove kolekcije i proizvodi odjeću za outlete te Tekstil nova d.o.o. za prateće uslužne djelatnosti. Također, u sklopu grupacije djeluje i tvrtka Calzedonia Croatia d.o.o. koja je nositelj maloprodajne aktivnosti te tvrtka Ducal d.o.o. koja je osnovana s ciljem da vodi aktivnosti oko izgradnje i razvoja logističkog centra grupe u industrijskoj zoni Jalžabet.
Grupa Calzedonia u Hrvatskoj godišnje ostvaruje preko milijardu kuna prihoda, a oko 90% ukupnog prihoda od prodaje realizira se kroz izvoz. Kroz poslovanje ove grupe otvoreno je 2.150 novih radnih mjesta u vlastitim pogonima i još oko 600 radnih mjesta kroz poslove kooperacije. Na taj je način grupa dala veliki doprinos razvoju domaće industrije, uvela je visoku razinu poslovne organizacije te je uspostavila izrazito dobru suradnju s obrazovnim i znanstvenim institucijama koje prate tekstilni razvoj.


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 06.07.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...