Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Gordana Deranja ponovno izabrana za predsjednicu Ogranka Kruga za Istarsku županiju

U utorak 24.03.2015. s početkom u 12:30 sati u Puli je u prostorijama HGK Županijske komore Pula održan sastanak Ogranka Kruga za Istarsku županiju.

Sastanak je vodila predsjednica Ogranka Gordana Deranja, Tehnomont d.d., Pula, a nazočile su Zlata Trapan, Trexi d.o.o., Pula, Davorka Peruško-Stipić, Istra informatički inženjering d.o.o., Pula, Zdravka Cukon, PBZ d.d., Pula, Blaženka Butorac, Centar za socijalnu skrb, Labin, Vesna Plavšić, Zlatne ruke, Pula,  Nada Nenadić, Rubini d.o.o., Rovinj, Vesna Žmak, Sipro d.o.o., Umag, Nataša Kličković, Erste&Steiermärkische Bank d.d. Pula, Irena Hrstić, Opća bolnica Pule te Gordana Restović, Pula Film Festival.

Gordana Deranja pozdravila je prisutne i zahvalila im na dolasku te je usvojen sljedeći dnevni red:

    Informacija o programu poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls
    Statut Hrvatske udruge poslovnih žena Krug i izbor predsjednice Ogranka
    Razno


Posebno je pozdravila novu članicu Gordanu Restović, ravnateljicu Pula Film festivala te izrazila zadovoljstvo njezinim dolaskom i pristupanjem u Krug.Ad 1)  Vezano za točku 1. dnevnog reda Jasna Jaklin Majetić ispričala je svoje odsustvo sa sastanka zbog bolesti, a u njezino je ime Ticiana Trošt prenijela informaciju o programu poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015, koji je vrijedan 4,37 milijardi kuna, a namijenjen je razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika.

Također je dala informaciju o novim uslugama HGK. Tenderi.hgk.hr - pristup informacijama o međunarodnim javnonabavnim natječajima usluga je HGK osmišljena s ciljem da se tvrtkama članicama olakša i automatizira pristup dostupnim informacijama o konkretnim poslovnim prilikama na inozemnim tržištima. Projekt „Poduzetnik izvoznik“ pokrenut je s ciljem pružanja podrške u internacionalizaciji poslovanja članica odnosno širenja njihova poslovanja na inozemnim tržištima. Moj EU projekt vaučer namijenjen je hrvatskim tvrtkama koje planiraju prijaviti svoje projekte za sufinanciranje iz određenih fondova EU. Vaučeri se isključivo mogu iskoristiti za izradu poslovnog plana, pripremu prijavne i prikupljanje popratne dokumentacije propisane pravilnicima i natječajima. Uslugu izrade prijavne dokumentacije pruža pravna osoba - članica HGK, registrirana za savjetovanje u svezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem te koja je registrirana i kao pružatelj usluga (ima evidentiran najmanje jedan ugovoreni projekt) u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK, a koja je dostupna na sljedećoj poveznici: http://www.hgk.hr/moj-eu-projekt?category=326. Mobilni timovi podrazumijevaju ciljane posjete tvrtkama.


Od 1. siječnja poslodavci također mogu koristiti i nove mjere za poticanje zapošljavanja mladih kroz Garanciju za mlade, a mogu se koristiti potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i fiskalne olakšice (http://www.gzm.hr/).Ad 2)  Vezano za točku 2. dnevnog reda predsjednica Gordana Deranja informirala je članice o novom Statutu Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG koji je donijet na Skupštini održanoj 12. ožujka, a sukladno kojem predsjednica Ogranka koji ima najmanje 10 članica ide direktno u Izvršni odbor dok Ogranak mora imati najmanje 5 članica. Statut je donijet u cilju jačanja Kruga i njegove potpore poduzetništvu žena.

Nakon toga, tražila je od članica da se jave u izbor za novu predsjednicu Ogranka, no Ogranak je sa zadovoljstvom jednoglasno potvrdio dosadašnju predsjednicu Gordanu Deranja te su joj članice čestitale na ponovnom izboru.Ad 3) Vezano za točku razno predsjednica je najavila projekte i akcije koje će se odrađivati na nacionalnom, ali i na županijskim razinama te pozvala članice da predlože na koje se načine može pomoći mladim poduzetnicama kako bi se osmislili programi poticanja i usmjeravanja te pružanja mentorskih i savjetodavnih usluga. Vesna Žmak predložila je suradnju s fakultetima te da se mladim djevojkama koje studiraju menadžment omogući praksa odnosno stjecanje iskustva kod pojedinih članica.

Gordana Deranja informirala je prisutne kako je Ogranak od Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula primio molbu za donaciju povodom Dana narcisa te rekla da će se za tu svrhu donirati dio sredstava od članarina.

Najavila je i zajednički odlazak u Zagreb povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica te već tradicionalnu posjetu nekoj od ženskih tvornica. Ujedno je pozvala članice da se u što većem broju jave na natječaj za izbor poduzetnice i menadžerice godine te najavila uvođenje novih kategorija nagrađivanja kako bi što veći broj vrijednih članica bio u mogućnosti biti nagrađen.

Također je najavila proslavu obljetnice Kruga koja bi se trebala održati na jesen.  

Nakon službenog dijela sastanka predsjednica je članice pozvala na prigodno druženje u Tehnonomt Marinu Veruda gdje su joj one zahvalile i ponovno čestitale uručivši joj cvijeće. Sastanak je nastavljen u ugodnom ozračju te su se članice u neformalnom druženju imale priliku opustiti i  razmijeniti iskustva.

Sastanak je završio u 16:30 sati.

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 09.04.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...