Predsjednica riječkog Ogranka Gordana Nikolić dobitnica nagrade “Exceptional Women of Excellence 2018”

 Predsjednica riječkog Ogranka KRUG-a i dekanica Visoke poslovne škole PAR, doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dobitnica je nagrade “Exceptional Women of Excellence 2018” koja joj je uručena na svjetskom Women Economic Forum-u koji se je održao od 26. travnja do 1. svibnja 2018. godine u indijskoj metropoli New Delhiju.
 
Women Economic Forum (WEF) je svjetska konferencija ALL Ladies League (ALL) za poticanje osnaživanja razgovora, veza i suradnje među poduzetnicama te ženama iz svih sfera života. Počasna gošća konferencije bila je Ouided Bouchamaoui iz Tunisa, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2015. godine, proglašena jednom od 25 najuspješnijih poslovnih žena u Africi.
 
Osim uručenja ove prestižne nagrade, dekanica Nikolić sudjelovala je kao panelistica na dvije panel rasprave na temu: Educational Projects to Model Food Businesses i How to Manage Academics & Leadership Involvement. Tijekom rasprave o obrazovnim projektima za razvoj gastro- poduzetničkih modela, predstavila je PAR-ov projekt „Ljetnu školu - Sail and Learn“ čiji je cilj razvoj vinskog turizma specifične dalmatinske regije. Obrazovni model ljetne škole privukao je mnoge znatiželjnike s obzirom na specifičnu programsku strukturu koja ističe interdisciplinarni pristup, ali pritom stavlja naglasak na praktično znanje, što označava inovativni pristup razvoju međunarodnih studentskih programa. S druge strane, tijekom panel rasprave o akademskom upravljanju i vodstvu, osvrnula se je na ključne teme kao što su ekonomska orijentacija visokoobrazovnih institucija te razvoj akademske organizacijske kulture. Kao čelnica privatne visokoobrazovne institucije s jakom poduzetničkom orijentacijom, naglasak je stavila na poduzetnička visoka učilišta koja su u trendu razvoja europskog visokog obrazovanja, a dio kojih je i Visoka poslovna škola PAR.
Na konferenciji dekanica Nikolić je iznijela svoja iskustva iz poduzetništva i visokog obrazovanja s posebnim naglaskom na usku povezanost gospodarstva i obrazovanja, poticanje poduzetničkog učenja te potporu i poticanje ženskog poduzetništva.
 
Doc. dr. sc. Gordana Nikolić dobitnica je i nagrade za Poduzetnicu godine po izboru Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG za 2014. godinu.
 
https://www.exchange4media.com/photogallery/harbeen-arora-with-janeen-uzzell-ex-women-in-technology-usa-and-gordana-nikolic-of-business-school-par-croatia-151.html
 
http://www.wef.org.in/speaker-details-wef2018/

Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 09.05.2018

Partneri

Pozivamo potencijalne partnere na suradnju s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug. Ovdje može biti Vaš tekst...
 


Više...