Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog

 U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke 3. studenog 2017. godine u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske održana je jednodnevna regionalna konferencija pod nazivom  „Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“ a u sklopu EU projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“
Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske a  partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i Spona Code, a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poduzetništva i obrta. 
U prvom dijelu konferencije,na okruglom stolu sa temom  Redistribucije obaveza u  poslovnom i privatnom životu i preduvjeti za njihovo pomirenje predsjednica Kruga imala je izlaganje na temu uloge Kruga i sličnih Udruga u pomoći ženskog poduzetništva. Na Okrugolm stolu uvodno izlaganje o projektu imala je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova a sudjelovale su još doc.dr.sc. Adrijana Martinović, Katedra za europsko javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci sa temom 'Ravnoteža između poslovnog i privatnog života: pravni aspekti' te Tamara Dragičević, rukovoditeljica Odsjeka za posredovanje i pripremu za zapošljavanje Regionalnog ureda HZZ-a Rijeka.
Uz saborske zastupnice, predstavnice raznih tijela i Udruga skupu su nazočili Župan Primorsko goranske županije i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke koji su pozdravili sudionike konferencije.
U svojem izlaganju pravobraniteljica je naglasila: „Projekt je započeo 1. siječnja 2016. godine i završava s početkom 2018. godine. U tom smo periodu  na inovativan način radili s učeničkom populacijom i koristili kazališnu umjetnost kao alat kojim smo promovirali važnost rodne ravnopravnosti i jednake mogućnosti za djevojke i dječake. S projektom smo bili prisutni u cijeloj Hrvatskoj, naše su se predstave izvodile pred publikom i u južnim i u sjevernim dijelovima Hrvatske. U završnoj fazi projekta u rad uključujemo i lokalne zajednice, zbog čega su pred nama regionalne konferencije u Zadru, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. 
Na jednodnevnim konferencijama željeli bismo se dotaknuti problema s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života. „

 
  
Više o projektu možete saznati na službenoj stranici projekta: http://rec.prs.hr/
 


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 06.11.2017

Partneri

Pozivamo potencijalne partnere na suradnju s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug. Ovdje može biti Vaš tekst...
 


Više...