Prezentacija kreditnih programa za žene poduzetnice

Udruga poslovnih žena KRUG Sisačko-moslavačke županije i HGK Županijska komora Sisak organizirali su prezentaciju kreditnih programa za poticanje ženskog poduzetništva 8. svibnja 2012. godine u ŽK Sisak.

Programe kreditiranja ženskog poduzetništva predstavili su predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Europske banke za obnovu i razvoj. Voditeljica područnog ureda HBOR-a za Liku Draženka Draženović Kostelac predstavila je HBOR-ov program „Žene poduzetnice“.

Cilj Programa je poticanje osnivanja i razvoja poslovanja malih i srednjih gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu žena.

Uvjeti kreditiranja su znatno povoljniji u odnosu na trenutne tržišne uvjete, uz kamatnu stopu od 2% godišnje, rok otplate 12 godina (uz poček 2 godine) te mogućnost financiranja do 100% predračunske vrijednosti investicije bez PDV-a. Višnja Mrakovčić Supek iz Europske banke za obnovu i razvoj predstavila je članicama KRUG-a bespovratne potpore za žene poduzetnice u sklopu programa BAS (Business Advisory Services).

Riječ je o programu bespovratnog sufinanciranja savjetodavnih usluga tvrtki i obrta koji su u većinskom vlasništvu žena. Subvencija ovisi o projektu, veličini tvrtke i sjedištu, a varira od 50% do 90% neto cijene savjetodavne usluge odnosno najviše 10.000 eura. Maksimalno trajanje projekta je osam mjeseci, a prijave za bespovratne potpore zaprimaju se do kraja 2013. godine. Poslovne žene Sisačko – moslavačke županije raspravljale su s predstavnicama HBOR-a i EBRD-a o mogućim projektnim idejama te uvjetima kreditiranja.

Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 24.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...