Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Istarske Kružice u Zagrebu povodom proglašenja Gordane Deranja menadžericom godine

Povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica u srijedu 28.05.2014. organiziran je zajednički odlazak delegacije poslovnih žena Kruga Ogranka za istarsku županiju u Zagreb, kojem su prisustvovale Gordana Deranja, Tehnomont d.d. Pula, Jasna Jaklin Majetić, HGK ŽK Pula, Zdravka Cukon, PBZ d.d., Zrinka Bokulić, Laguna Novigrad d.d. Novigrad, Zlata Trapan, Trexi d.o.o. Pula, Vesna Plavšić, Zlatne ruke Pula, Blaženka Butorac, Centar za socijalnu skrb Labin, Davorka Peruško-Stipić, Istra informatički inženjering d.o.o. Pula, Gordana Restović, Pula film festival te Borka Petrović, Glas Istre.

Proslava Svjetskog dana poduzetnica održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a pozdravne govore su održali predsjednica Kruga Sofija Šmitran, potpredsjednica HGK za pravne poslove i unutarnji ustroj Jasminka Trzun,  ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helena Štimac Radin, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar te osobna izaslanica predsjednika RH dr. Ive Josipovića i savjetnica predsjednika za gospodarstvo i sektorske politike EU Tamara Obradović Mazal. Simbolično su ulogu obraćanja skupu preuzele sve žene, a zajednički nazivnik bio je da se na položaju žena u društvu i poticanju ženskog poduzetništva napravilo mnogo ali da je u sljedećem razdoblju potrebno raditi još više i imati hrabrosti poduzimati korake koji će dovesti do pomicanja granica i dodatno osnažiti žene.

Za najbolju menadžericu u 2013. godini priznanje je dodijeljeno predsjednici Ogranka za Istarsku županiju Gordani Deranja, predsjednici uprave Tehnomont d.d. Pula. Članice Ogranka za Istarsku županiju s ponosom i posebnom toplinom su dočekale proglašenje predsjednice i kolegice Gordane Deranja menadžericom godine i dijelile zadovoljstvo njezinog uspjeha koji služi kao poticaj svima.

Za najbolju poduzetnicu u 2013. godini priznanje je dobila Jasna Nemčević, vlasnica tvrtke Jan Spider d.o.o. iz Pitomače, a za najbolju poduzetnicu u socijalnom poduzetništvu nagrađena je Maša Smokrović, vlasnica i voditeljica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući „Helena Smokrović“.

Istarske Kružice tradicionalno povodom Dana poduzetnica posjećuju tvrtke s većinskom ženskom radnom snagom ili tvrtke čiji su proizvodi namijenjeni ženskoj populaciji. Stoga je delegacija istarskog Ogranka s ciljem upoznavanja s poslovanjem proizvođača visokokvalitetnog hrvatskog tekstilnog proizvoda posjetila tvrtku Haddad d.o.o. u Zagrebu. U ovom djelu delegaciji su se pridružile potpredsjednica HGK Jasminka Trzun te kolegica iz zagrebačkog ogranka Kruga Biserka Rajković Salata.

Delegaciju su primili osnivači i vlasnici tvrtke Zrinka i Samir Haddad s kojima se razgovaralo o uvjetima poslovanja te posebice problemima tekstilne industrije. Haddad d.o.o. modna je kuća s prvim modernim pret-a porter brendom, a članice su imale priliku uživati u razgledavanju nove kolekcije i isprobavanju privlačnih im modela. Haddad d.o.o. je već dugi niz godina sponzor Pula film festivala pa je susret iskorišten i za razgovor o daljnjoj suradnji na tom području.

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 23.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...