Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Sastanak u Katunu Linadrskom

U srijedu 12.12.2012. s početkom u 13:00 sati u Katunu Lindarskom održan je sastanak i druženje Ogranka Kruga za Istarsku županiju. Domaćin susreta bila je Davorka Šajina, vlasnica Agroturizma Ograde, u kojem je sastanak održan.

Sastanak je vodila predsjednica Ogranka Gordana Deranja, Tehnomont d.d., Pula, a nazočile su Jasna Jaklin Majetić, HGK ŽK Pula, Vera Radolović, Grad Pula, Sonja Pilepić, Croatia osiguranje d.d. Pula, Plinija Bulić, Bulić reving d.o.o., Pula, Nada Nenadić, Rubini d.o.o., Rovinj, Nataša Kličković, Erste&Steiermärkische Bank d.d., Pula, Zlata Trapan, Trexi d.o.o., Pula i Neva Jurman, Helios Gea, Bale.

Osim članica Ogranka za Istarsku županiju, susretu su se ljubazno pridružile i predstavnice Ogranka Rijeka gđa. Mira Shalabi, gđa. Antonija Cvetković, gđa. Sofija Šmirtan i gđa. Ivanka Avelini Holjevac.

Gordana Deranja pozdravila je prisutne i zahvalila im na dolasku, a s posebnom je radošću poželjela dobrodošlicu kolegicama iz Rijeke te je započeo sastanak prema sljedećem dnevnom redu:
Izvješće sa sjednice Izvršnog odbora 19. studenog 2012.

Potencijali i perspektive za žene poduzetnice u okviru ruralnog razvoja
Razno
Predsjednica Ogranka Gordana Deranja dala je izvješće sa sjednice Izvršnog odbora održane 19. studenog 2012. u Zagrebu i pohvalila sve aktivnosti Kruga. Podsjetila je članice na humanu gestu i donaciju Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula u iznosu od 18.700,00 kuna, koju su sakupile iz članarina i većim dijelom vlastitih donacija. Naglasila je kako će dodatne donacije biti posebno potrebne u ovoj godini recesije i manjka sredstava na svim razinama te je pozvala članice da i dalje planiraju sredstva za donacije i da svaka u svom poslu troškove reprezentacije maksimalno usmjere donacijama.

U okviru potencijala i perspektiva za žene poduzetnice u okviru ruralnog razvoja istaknut je pozitivan primjer drage i vrijedne kolegice Davorke Šajine, koja je uspješna žena poduzetnica i nositeljica obiteljskog poljoprivredno turističkog gospodarstva Agroturizam Ograde. U sklopu turističkog gospodarstva bavi se ponudom hrane i iznajmljivanjem smještaja te izletničkim turizmom.

U slobodno vrijeme sudjeluje na raznim tečajevima i seminarima na kojima stječe mnogobrojna priznanja i diplome. Kroz vlastiti rad promovira tradiciju, vrijednosti seljačkog gospodarstva, kulturu, obitelj, podizanje kvalitete življenja na selu, očuvanje kulturne baštine i doprinosi poboljšanju položaja seoske žene. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja,  u akciji Hrvatske turističke zajednice Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" 2007. godine dobitnica je nagrade "Djelatnik godine" u kategoriji privatnih iznajmljivača; u 2009. godini dobitnica je nagrade za unaprijeđenje proizvoda i turističku promociju Istarskog poluotoka "Zlatna koza - Capra doro 2009" u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije; iste je godine na izboru u Otočcu, među 20 kandidatkinja osvojila nagradu za najuzorniju hrvatsku seosku ženu; u 2011. godini u kategoriji seljačkih domaćinstava agroturizam Ograde dobitnik je srebrne nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske", čiji je cilj promocija zanimljivih tradicijskih sadržaja u ruralnom turizmu kroz povezivanje proizvođača i pružatelja usluga te njihovih projekata.

U sklopu Zajednice ruralnog turizma, koja djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, djeluje kao voditeljica Sekcije turističkih seoskih obiteljskih gospodarstava i kao dopredsjednica Zajednice. Aktivno sudjeluje na svim sjednicama, gdje zajedno sa ostalim članovima djeluje s ciljem osmišljavanja, poticanja i koordinacije razvoja i unapređenja kvalitete pružanja usluga objekata turističkih seoskih obiteljskih gospodarstava i drugih fizičkih i pravnih osoba na ruralnom prostoru Republike Hrvatske. Putem Sekcije nastoji pomoći povezivanju svih koji žele razvijati ovaj oblik turističke djelatnosti.

Jasna Jaklin Majetić dala je izvješće s Dana turizma Kupres 2012. godine, održanih od 30.11.-01.12.2012. u Kupresu. Radi se o prvoj međunarodnoj konferenciji Turizam i ruralni razvoj, pod pokroviteljstvom resornih ministarstava Federacije Bosne i Hercegovine, a manifestaciju je otvorio g. Nermin Nikšić, premijer BiH. Uz Konferenciju je održan Sajam domaćih tradicijskih proizvoda.

Glavni organizator manifestacije je Udruga za poduzetništvo, agroturizam i žene Attivo iz Kupresa, uz veliku podršku  Foruma Jadransko jonskih gospodarskih komora. Podsjetila je članice i na vrijednu inicijativu o kojoj je ranije već izvještavala Sonja Pilepić – projektu zaklade Vaša pošta Dobri ljudi – djeci Hrvatske, u sklopu kojeg se za djecu u domovima sklapa polica osiguranja te im se po izlasku iz domova u trajanju od dvije godine isplaćuje mjesečna renta.

Na taj se način djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi pokušava zaštititi i pružiti im potporu u trenucima kada moraju krenuti u samostalni život. Pozvala je članice da se inicijativi pridruže i u okviru svojih mogućnosti zakladi pomognu. 
Predsjednica je još jednom zahvalila kolegicama iz Rijeke na dolasku te su Kružice u ugodnom i lijepom ozračju provele zajedničko popodne.

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 23.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...