Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Sastanak i druženje u Novigradu

U četvrtak 28.06.2012. s početkom u 14:00 sati u Novigradu održan je sastanak i druženje Ogranka Kruga za Istarsku županiju. Domaćin susreta bila je Zrinka Bokulić, članica Uprave – direktorica Laguna Novigrad d.d., Novigrad.

Sastanak je vodila predsjednica Ogranka Gordana Deranja, Tehnomont d.d., Pula, a nazočile su Jasna Jaklin Majetić, HGK ŽK Pula, Zlata Trapan, Trexi d.o.o. Pula, Sonja Pilepić, Croatia osiguranje d.d. Pula, Nada Nenadić, Vilenis d.o.o., Rovinj, Davorka Šajina, Agroturizam Ograde, Katun Lindarski, Davorka Peruško Stipić, Istra Informatički inženjering d.o.o., Pula i Nataša Kličković, Erste&Steiermärkische Bank d.d., Pula.

Jasna Jaklin Majetić dala je izvješće o učešću na sastanku povodom provedbe projekta  SEE WoRD - Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj, koji se je održao istoga dana u Kršanu. Projekt financira Europska unija, a provodi ga GTF - Regionalni centar za jednakost spolova u sedam država regije. Projekt je predstavila Mary Ann Rukavina Cipetić, izvršna direktorica Regionalnog centra, s kojom je u okviru Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja već ostvarena dobra suradnja.

Kako su prepreke s kojima se suočavaju žene u svim aspektima političkog, javnog, ali i privatnog života  u ruralnim područjima specifične i složene, umrežavanje i zajedništvo očekivano bi trebalo doprinijeti njihovom lakšem svladavanju. Cilj projekta je uključivanje predstavnica iz svake županije u mrežu žena u ruralnim područjima, sudjelovanje žena u ruralnom razvoju i njihovo osnaživanje. Svrha projekta je otvaranje dijaloga po pitanju žena u ruralnom razvoju i njihove koordinacije na nacionalnoj i regionalnoj razini.

Zrinka Bokulić upoznala je prisutne članice s kapacitetima Lagune Novigrad koja u svojem sastavu raspolaže s 538 soba u dva hotela, Maestral i Laguna, koja su kategorizirana s četiri i tri zvjezdice. Osim čvrstih kapaciteta društvo raspolaže s 1400 mjesta u kampovima. Svi kapaciteti mogu istovremeno ugostiti maksimalno cca 5200 gostiju.

Temeljeći strategiju razvoja na stalnom poboljšanju kvalitete vlastitih turističkih sadržaja, proširenju kapaciteta i ponude te pažljivom odabiru investicijskih projekata Laguna Novigrad je lani povećala broj noćenja za 12% u odnosu na godinu ranije, prihodi društva povećani za 20%, dok je neto operativna dobit bila veća za 19% u odnosu na 2010. Od ove godine u sastavu Lagune Novigrad posluje i hotel Feral iz Brne na Korčuli. Osim toga, Zrinka Bokulić informirala je članice o dosadašnjem tijeku sezone i najavama za samu špicu te istaknula kako je predsezona ove godine bila bolja u usporedbi sa proteklom 2011. godinom, a u vrhu sezone očekuje se ponavljanje prošlogodišnjih dobrih rezultata. Najave za post-sezonu zasada su ohrabrujuće i vrlo pozitivne.

Članice su posjetile i wellness centar hotela Maestral koji se proteže na 2500 m2 te su upoznate sa zadnjim trendovima ponude u kozmetičkim tretmanima kao i tretmanima za tijelo. Predstavljen im je i atraktivan i vrlo tražen proizvod na koji je Laguna Novigrad posebno ponosna, a to je Istarsko selo i Premium selo u kampu Mareda. Naime, dio kampa sa vlastitim parkingom, infrastrukturom i ostalim sadržajima uređen je na način da je poprimio izgled „Istarskog sela“.

Naselje je koncipirano na temelju potpunog uvažavanja svih ekoloških standarda suvremenog turizma, a posebnu pažnja posvećuje se hortikulturi, kojom se ostvaruje još veći osjećaj neposrednog dodira gosta s prirodom.

Investiranjem u mobilne kućice koja je sui generis smještajne ponude društvo je omogućilo pružanje još heterogenijeg načina smještaja u kampovima. Vizija investicije temelji se na ideji „povratka prirodi“ gdje ovakav način boravka gostima pruža komfor hotelskog smještaja neposredno u prirodi. Jedna od mnogih prednosti mobilnih kućica je također neposredna blizina plaže kao i ostalih sadržaja. Ovakav tip smještaja savršeno se uklapa u krajolik uz minimalnu intervenciju u konfiguraciji terena te zajedno sa okruženjem stvara novu dodanu vrijednost.

Prisutnima se predstavila i nova članica Nataša Kličković, direktorica komercijalnog centra Istra II Erste&Steiermärkische Bank d.d. u Puli, a one su joj poželjele srdačnu dobrodošlicu u Udrugu.

Slika 1
Slika 2
Slika 3


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 23.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...