Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Predstavljanje projekta RAZVOJ ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA U GRADU DUBROVNIKU

Od  3. listopada, otvoren je  natječaj za bespovratne potpore kroz projekt „Razvoj ženskog poduzetništva u Gradu Dubrovniku“. Inicijator je Udruga Krug – ogranak Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Županijskom gospodarskom komorom, a cilj je jačanje poduzetničkog potencijala žena  te poticanje samozapošljavanja žena u Gradu Dubrovniku. Na prezentaciji projekta sudjelovali su  dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, predsjednica Kruga Jadranka Radovanić, a projekt je predstavila predsjednica ogranka Dubrovnik Terezina Orlić.

Natječaj je otvoren do 31. listopada ove godine.  Korisnici su subjekti malog gospodarstva, trgovačka društva, obrti, zadruge i opg-ovi u vlasništvu žena (50 posto i više). Uvjet je da pozitivno posluju, imaju sjedište na području grada Dubrovnika i imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme. Dodijeljeno je 100.000,00 kuna, a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 10.000,00 kuna.

Predstavljanje projekta bila je i prigoda da se ponovno izdvoji potencijal žena u poslovnom svijetu.

U Hrvatskoj je  oko 20 tisuća žena u trgovačkim  društvima , odnosno obrtima gdje ih je oko 24 tisuće. U svojim tvrtkama danas zapošljavaju i više od 200 tisuća ljudi. Za potporu Gradu Dubrovniku poslovne žene zahvalile su se gradonačelniku i tako što su mu  uručile   Zahvalnicu, a također i knjigu „Ostvarenje potencijala žena u poduzetništvu, znanosti i politici u Republici Hrvatskoj“ autorice prof. dr. sc. Mirjane Pejić Bach, sačinjene na inicijativu Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 20.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...