Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Dubrovniku

DEŠA-Dubrovnik i udruga KRUG-Ogranak Dubrovnik,  obilježili su  „Međunarodni Dana žena“  prigodnim  programom u prostorijama DEŠE u Lazaretima 08. ožujka. 2012.

Preko pedesetak žena svih dobnih skupina nazočilo je  ovoj tradicionalnoj DEŠINOJ manifestaciji. Nakon uvodnih riječi gospođe Hansal i gospođe Orlić, prisutne je pozdravila i gospođa Olga Muratti, ispred Grada Dubrovnika te Foruma žena SDP-a, ali kako je i sama istaknula, prvenstveno kao žena.

Tema ovogodišnjeg programa je bio jedan od najaktualnijih problema žena današnjice „Žene i tržište rada“, u sklopu kojeg je gospođa Jany Hansal, predsjednica Udruge DEŠA, održala prezentaciju „Promicanje ekonomskog osnaživanja žena“ te gospođa Terezina Orlić, predsjednica ogranka KRUG, Dubrovnik, također održala prezentaciju  „Žensko poduzetništvo danas”.

U glazbenom dijelu programa sudjelovala je ženska klapa Fortuna, koja je svojim izvedbama starih napjeva izazvala oduševljenje prisutnih žena. Program je nastavljen bogatim domjenkom i tradicionalnom lutrijom, na veliko veselje svih uzvanica.

I ove godine upriličenjem prigodne proslave  dat je doprinos obilježavanju Dana žena, odajući počast i priznanja, ne samo svim ženama koje su kroz povijest stradavale u borbi za prava žena, već i svojim članicama, sugrađankama i svim ženama svijeta.

Danas je sve manje ovakvih skupova na kojima se žene okupljaju bez obzira na političku opredijeljenost, zanimanje ili osobne interese. I tijekom perioda kada se nije u javnosti slavio ovaj praznik, DEŠA je svake godine s istim entuzijazmom i radošću, obilježavala ovaj dan, tako značajan za afirmaciju žene kao ravnopravnog člana društva.

Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 20.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...