Naslovnica

O nama

Povijest Kruga

Ogranci

Partneri

Projekti

Preporuke

Klub volontera

Posebne ponude članica

Zakonski propisi i informacije

Linkovi

Kontakti 

Radni obilazak vinarija

Radni obilazak vinarija u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG-Ogranka Dubrovnik.

Dana 24. siječnja 2012. Hrvatska udruga poslovnih žena Krug-Ogranak Dubrovnik, uz potporu HGK Županijske komore Dubrovnik, organizirala je radni obilazak vinarijama na Pelješcu i Korčuli u kojima su žene vlasnice, suvlasnice, aktivne sudionice u poslu i članice obitelji. Vrata svojih imanja i vinskih podruma otvorile su nam vinarije Bire, Cebalo, Matuško Miličić i Miloš.

Priče o njima (a znamo da dobra priča uvijek, ama baš uvijek, još bolje prodaje jednako dobar proizvod) ispričale su Višnja Bire, Marija Cebalo i Silvana Milina, Kirsten Violić Matuško i Selma Miličić, a na kraju i Franica Miloš.

U organizaciji  Maje Cebalo,Višnje Miline Bire i Silvane Miline imale smo prigodu kušati horizontalnu degustaciju (različiti proizvođači iste sorte, ovaj put čuvenog Grka, iz iste godine berbe) i  uživati u prvom ekološki osmišljenom i vođenom obiteljskom gospodarstvu na Korčuli). 

Kod gospođe Violić Matuško uvjerili smo se da je i ona sama po sebi zanimljiva priča. Rođena u Hamburgu, na Pelješcu je završila iz ljubavi. Njezin je suprug, znamo to, poznati vinar, a Kirsten se odlično snalazi s prodajom. U 25 godina života na ovim našim prostorima govori kao Hrvatica a radi Njemica. U sezoni ih obiđe oko 500 gostiju dnevno, odnosno 30 tisuća godišnje. A ako ona prodaje, što rade muški na ovom imanju, pitali smo je. „Grublje poslove“, rekla je uz smijeh.

Selma Miličić potvrdila je da se i kod njih osjeća kriza, ali i da su se za to pripremili. Ona je njihovo carstvo pet godina sama pripremala, dok joj suprug kapetan bio na moru. Zapravo je ona stvarala temelje sadašnjem biznisu. U tome je i uspjela, imanje se danas uređuje, posao ide dalje...

Kći poznatoga vinara i pjesnika Frana Miloša, Franica, završila je Američki koledž i radi zajedno s ocem, osvježivši ga novim idejama i projektima. Probili su se već i na međunarodnom tržištu svojim kvalitetnim proizvodom.

Članice su se vratile prepune utisaka i ponovno  uvjerene da tamo gdje se udruži ženska vrsnost i mar moraju biti  vidljivi i  opipljivi i odlični rezultati.

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6
Slika 7
Slika 8
Slika 9


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 20.03.2015

Partneri

Pozivamo naše sadašnje i buduće partnere da na našim Web stranicama predstave svoje proizvode i usluge. Ovdje može biti i Vaš tekst!

Više...