Predavanjem u ŽK Split započeo projekt za razvoj poduzetništva žena

 Više od pedeset poduzetnica i poslovnih žena sudjelovalo je u četvrtak, 4. svibnja na predavanju u HGK Županijskoj komori Split pod nazivom ''Intelektualni kapital – od potencijala k stvaranju vrijednosti’’, kojim je ujedno započela realizacija projekta ''Razvoj poduzetništva žena kroz intelektualni kapital kao potencijal'', što će se tijekom svibnja provoditi u Splitu i Makarskoj. 
 
Nositelj projekta je Hrvatska udruga poslovnih žena Krug - Ogranak Split, u suradnji s HGK Županijskom komorom Split, Splitsko-dalmatinskom županijom i HBOR-om. 
 
''Cilj nam je educirati poduzetnice o važnosti i koristima upravljanja intelektualnim kapitalom u poslovnim subjektima, jer smo se tijekom dosadašnjeg rada više puta osvjedočili o njihovoj nedovoljnoj informiranosti o mogućnostima poboljšanja poslovanja korištenjem potencijala intelektualnog kapitala'', rekla je pozdravljajući skup predsjednica splitskog ogranka Kruga, Lada Karninčić.
 
Direktorica Županijske komore Split, Vesna Friedl, podsjetila je da je ovaj projekt jedna u nizu aktivnosti koje HGK Županijska komora Split već više od dva desetljeća provodi s ciljem jačanja poduzetništva žena, čime ostvaruje ono što je Strategijom razvoja poduzetništva žena u RH i predviđeno – poticanje i promicanje poduzetništva žena.
 
Predavanje je održala Karmen Jelčić, direktorica Centra za ekonomiku d. o. o., stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom u aktivnostima usmjerenim na unapređenje upravljanja intelektualnim kapitalom u RH.
 
''Suvremena ekonomija naziva se i ekonomija znanja, pametna, inovativna ili kreativna ekonomija u čijem sklopu se razvija turizam iskustva ili doživljaja. Iz naziva vidimo da su nematerijalni čimbenici postali ključ poslovnog uspjeha, kako tvrtki tako i nacionalne ekonomije. Intelektualni kapital predstavlja najveći poslovni potencijal današnjice a da bi ga uspješno koristili moramo ga prvo osvijestiti'', rekla je Jelčić.
 
Uz ovo predavanje u Splitu aktivnosti u sklopu projekta su i predavanje o intelektualnom kapitalu u Makarskoj (5. svibnja), četiri radionice (Split, 11. i 18. svibnja i Makarska, 9. i 19. svibnja), završna konferencija (Split, 30. svibnja), te individualna savjetovanja u odabranim poslovnim subjektima.
 
Sve aktivnosti u sklopu projekta su besplatne za sudionice, te namijenjene prvenstveno ženama koje su većinske vlasnice ili sudjeluju u upravljanju u poslovnim subjektima, ali i svim ostalim ženama zainteresiranima za ovu temu. S obzirom da se edukacije održavaju u važnim županijskim turističkim središtima, naglasak će biti na intelektualnom kapitalu i unapređenju poslovanja posebno u turizmu.

    
Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 05.05.2017

Partneri

Pozivamo potencijalne partnere na suradnju s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug. Ovdje može biti Vaš tekst...
 


Više...