Svečanost povodom svjetskog dana poduzetnica

 U povodu Svjetskog dana poduzetnica Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG u ponedjeljak je održala svečanost na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade za poduzetnicu i menadžericu godine, te poduzetnicu u kategoriji socijalnog poduzetništva. 
Poduzetnicom godine proglašena je Vesna Grubešić osnivačica obiteljskog obrta za preradu kravljeg i ovčjeg mlijeka i mliječnih proizvoda iz Marčane u Istri. 
Poduzetnica u kategoriji socijalnog poduzetništva je Irena Orlović koja je kao roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju, uvidjevši da u Hrvatskoj nedostaje literature koja bi pomagala roditeljima u sličnoj situaciji, okupila stručni tim i pokrenula izdavačku kuću "Harfa". 
Menadžerica godine je Katica Hauptfeld, osnivačica i direktorica turističke agencije "Katarina line" d.o.o. iz Opatije koja godišnje s 50 brodova organizira krstarenje Jadranom za više od 35000 turista. 
Zahvalivši na priznanjima sve tri nagrađene poduzetnice istaknule su kako su u posao krenule same, odnosno samo uz potporu svojih obitelji, uglavnom supruga, ali da se trud isplatio. Ako vjerujete u svoj san, onda će se on i ostvariti, poručile su mladim ženama koje razmišljaju o poduzetničkim vodama. 
Predsjednica Udruge KRUG Sofija Šmitran podsjetila je da je ovo 15 dodjela godišnjih nagrada za poduzetnice, a da je udruga osnovana pet godina ranije s glavnim sloganom "Same smo nevidljive, zajedno smo nepobjedive". 
Iako smo imale podršku i institucija i pojedinaca nije bilo lako, navela je Šmitran dodajući da je glavna zadaća udruge umrežavanje poduzetnica i edukacija. 
Uspjeli smo u zahtjevima da se ženama poduzetnicama odobre kreditne linije, a cilj nam je da takvih linija i uopće mjera koje će ženama olakšati da se otisnu u poslovne vode bude što više, navela je. 
Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, izaslanik Predsjednice i njen savjetnik gosp. Marko Jurčić poručio  je da predsjednica podržava i promiče svaku aktivnost koja pomaže da žene u poslovnom smislu iziđu iz sjene, odnosno za promicanje većeg povjerenja prema ženama u poslovnom svijetu. 
Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, koja je bila u ime premijera, istaknula je da je ministarstvo nizom mjera odlučilo poduprijeti najslabije, među kojima su i žene. Tom u prilog navela je da je nedavno pokrenutim projektom "Zaželi" zaposleno 2500 žena. Također je dodala da su u tijeku projekcije i izrada programa po kojima bi se općenito moglo zaposliti oko 90000 osoba. 
Čestitavši nagrađenim ženama, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić zahvalila je poduzetnicama iz Udruge Krug na promicanju ravnopravnog položaja žena u poslovnom svijetu. 
Istaknuvši kako je u poduzetništvu još uvijek malo žena, a da su one koje su se uspjele nametnuti morale itekako više raditi, navela je da je još uvijek mala zastupljenost žena i u politici i u svijetu biznisa i da to treba mijenjati.
Povodom 20 godina postojanja Udruga Krug je osnivačicama dodijelila zahvalnice za osnivanje i rad  u udruzi te promicanje ženskog poduzetništva na taj način. 
 
 


Slika 1
Slika 2
Slika 3


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 24.10.2016

Partneri

Pozivamo potencijalne partnere na suradnju s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug. Ovdje može biti Vaš tekst...
 


Više...