KRUG i "Žene bez PARdona" obilježile Dan poduzetnica u PAR-u

 KRUG i "Žene bez PARdona" obilježile Dan poduzetnica u PAR-u

Žene bez PARdona okupile su se u organizaciji Visoke poslovne škole PAR i Novog lista u četvrtak, 19. Studenog i time dale svoj obol Danu poduzetnica u Globalnom tjednu poduzetništva. Uz partnerstvo SEECELA, KRUG-a i BPW-a te pokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, Primorsko – goranske županije i Grada Rijeke, uspješne žene podijelile su svoje priče u PAR-u u centru Rijeke.

Dvije panel rasprave okupile su žene koje su svoju karijeru ostvarile na međunarodnoj razini i one koje su odabrale uspjeti u medijima, ali i prezentacije projekata koji promiču priče uspješnih žena. Program je okupio Vedranu Jelušić Kašić, direktoricu EBRD-a za Hrvatsku, Alidu Perkov, predsjednicu BPW Pula, Sofiju Šmitran, predsjednicu Kruga i direktoricu IND-EKO d.o.o., Lindu Poščić Borovac, direktoricu Crocon d.o.o., Anu Gruden, osnivačicu i glavnu urednicu časopisa “Zaposlena”, Sandru Mihelčić, vlasnicu Business Media Group, Svjetlanu Hribar, novinarku i urednicu, Novi list te Gordanu Nikolić, dekanicu Visoke poslovne škole PAR i Aneli Dragojević Mijatović, novinarku Novog lista. Raspravivši o vlastitim iskustvima, uspjesima i posrtajima tijekom stvaranja karijera, panelistice su se usuglasile oko činjenice da je uspjeh pitanje stava, cilja i motivacije.

„Ne moramo sve biti poduzetnice,“ kazala je Sofija Šmitran u završnoj riječi panel rasprave, a misao nastavila Gordana Nikolić prezentacijom stipendija Za sljedeću generaciju poduzetnica utvrdivši kako je „poduzetništvo [...] samo jedan od puteva prema uspjehu koji možemo odabrati. On nije univerzalan. Svaka žena može biti uspješna što god radila i upravo zbog toga, Visoka poslovna škola PAR dodijelit će 6 stipendija u iznosu od 100.000 kuna onima koje žele steći poduzetničke kompetencije, a koje će im pomoći pri stvaranju karijere u bilo kojem području.“ Prijave za stipendije trajat će do 19. prosinca 2015., a sve žene koje se žele prijaviti mogu to učiniti slanjem motivacijskog pisma i životopisa na e-mail stipendije@par.hr. Uvjeti za prijavu su punoljetnost, minimalna stečena srednja stručna sprema i spremnost na stjecanje novog znanja!
Pored programa stipendija, inicijativu za promicanje poduzetništva među ženama predstavila je i riječka poduzetnica i Kružica Maja Tomažić Jakumatović. „My Happy Skirt" inspirirana je prvenstveno stvarnim ženama poduzetnicama za koje sam radila tijekom 16 godina i ženama čiji me rad i dalje inspirira i motivira u bilo kojem smislu, a to su uglavnom Riječanke, poduzetnice koje stvaraju i doprinose ovom gradu“ kazala je Maja Tomažić Jakumatović na Ženama bez PARdona. Prve ambasadorice „sretnog brhana“ su Riječanke Gordana Nikolić, Dunja Pavešić i Iva Ćulumović, a svaka vlasnica suknje i prateća jedinstvena poruka upisuju se u knjigu My happy skirt.
Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6
Slika 7
Slika 8


Ispiši stranicu
Zadnja promjena: 27.11.2015

Partneri

Pozivamo potencijalne partnere na suradnju s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug. Ovdje može biti Vaš tekst...
 


Više...